Hmmm a ja słyszałam, że tylko kapusta kiszona podlega fermentacji, a kapusta kwaszona nie….. To ciekawa teza w takim razie. Kiszona jest ze zdrowymi bakteriami, a kwaszona z octem. Lubię ocet ale nie akurat tu 🙂
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz świadczenia usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Jeżeli wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, kliknij w przycisk “Rozumiem i akceptuję”. Jeżeli chcesz edytować ustawienia plików cookies, kliknij w przycisk “Ustawienia”.
Hmmm a ja słyszałam, że tylko kapusta kiszona podlega fermentacji, a kapusta kwaszona nie….. To ciekawa teza w takim razie. Kiszona jest ze zdrowymi bakteriami, a kwaszona z octem. Lubię ocet ale nie akurat tu 🙂
Tak, dokładnie to samo słyszałam dlatego szukałam informacji u źródeł. Ta odpowiedź trochę mnie nie przekonuje…