ŁelDan – luty.
W lutym nominacja do nagrody ŁelDan 2019 leci do Producenta Kaszy Jaglanej “Dania Babci Zosi” za popularyzowanie na rynku produktów typu “fast food” kaszy jaglanej jako bazy.
Na słodko?
Dla fanów słodyczy Producent przewidział kaszę z dodatkiem żurawiny, cukru (suszona żurawina zawiera), siemienia i migdałów.
Zawartość cukrów prostych 15g/ 100g produktu – nie jest to mało, ale też bez dramatu patrząc na skład, zwłaszcza w porównaniu do słodzonych płatków śniadaniowych.
Na słono.
Soczewica, cukinia, pomidor, słonecznik, siemię lniane. Prosto i bez zbędnych ozdobników.
Wnioski.
Kasza jaglana nie musi być nudna, trudna, gorzka, mdła. Może być bazą fajnych, słodkich przekąsek np. budyniu, ale też zdrowego śniadania, obiadu czy kolacji.
Może być też bazą lepszej jakości fastfoodu, gdzie wrzucasz zawartość do gara, zalewasz wodą i tyle. Well done!
Kategorie: ŁelDan of The Year
Kategorie: ŁelDan of The Year