FAK of The Year – Sierpień.
Sierpniową nominację do FAK of The Year otrzymują:
“Gołąbki w sosie pomidorowym”
Kuchnia Staropolska
(oklaski)
Właściwie produkt ten powinien dostać oprócz FAK of The Year również Platynowe Laury Januszów Marketingu. Dlaczego?
- Nie wiem z czym Wam kojarzy się określenie “kuchnia staropolska” ale mnie z dość tradycyjnym składem. Tu skład jest umiarkowanie tradycyjny.
- Gołąbki mięsne = obecność mięsa. Tu mięsa jest 4% natomiast tzw. “większa połowa” nadzienia to MOM czyli mięso oddzielone mechanicznie czyli totalna DYSKWALIFIKACJA.
- Na deser coś, czym jestem wręcz oburzona, coś co czyni z sierpniowego kandydata do FAK of The Year całkiem mocnego zawodnika. Producent zdaje sobie sprawę, że nie każdy ma obowiązek być specjalistą ds. dodatków spożywczych, więc radośnie umieszcza DRUKOWANYMI LITERAMI napis “BEZ dodatku glutaminianu monosodowego”. W składzie poza ekstraktem drożdżowym (!) dosypuje JEDNAK innego wzmacniacza smaku: 5′ – rybonukleotydy disodowe. Szczerze? Wolałabym nażreć się glutaminianu niż rybonukleotydów. Ale Wy przecież o tym nie wiecie. Widzicie tylko napis dotyczący braku zdemonizowanego glutaminianu w produkcie.
ŻENADA ROKU.
Zastanawiam się kiedy firmy przestaną w końcu robić z ludzi idiotów w ten sposób. Przecież my POTRAFIMY CZYTAĆ, a niektórzy nawet ze zrozumieniem.
Kategorie: FAK of The Year, Temat miesiąca
Kategorie: FAK of The Year, Temat miesiąca